top of page

Op sjok met Marco: De Philips Chef

Afgelopen maand trok ik mijn keukenschort aan en stond ik in de keuken bij de enige echte Philips Chef én Oudsbergenaar Martin Senders!👏 Samen maakten we overheerlijke boekweitkoek met blauwe bessen.🫐 Martin heeft een echte passie voor koken en kookt het liefst met een Airfryer. Een echte innovatie in de keuken. Wisten jullie trouwens dat de Airfryer ondertussen al gelanceerd is in meer dan 120 landen? Ongelofelijk hoeveel gerechten je eigenlijk met een Airfryer kan klaarmaken. Ontdek er alles over op de sociale media kanalen van onze Philips Chef 🍽:


Bedankt Martin voor de warme ontvangst, de fijne babbel en de leuke ervaring!🙏



INGREDIËNTEN 

100 g gesmolten licht verkleurde boter 

320 ml volle melk van boer Meus 

4 eieren, op kamertemperatuur van de Tievishoeve  

100 g bloem 

1 zakje vanillesuiker 

60 g boekweitmeel van Maalderij Vangansewinkel 

50 gram suiker 

1/2 theelepel zout 

1/2 theelepel kardemompoeder 

7gr bakpoeder 

350 g blauwe bessen van Schrijnwerkers 

Poedersuiker 

Vuurvaste schaal of ijzeren bakvorm die in je Airfryer past 


BEREIDING

Stop in een blender de melk, bloem, boekweitmeel, eieren, suiker, vanillesuiker zout, kardemom en bakpoeder en meng dit op de hoogste stand tot een glad beslag. 

Voeg de gesmolten boter bij het beslag en mix deze erdoorheen. Laat dit beslag vervolgens 30min rusten op kamertemperatuur. 

Plaats indien gewenst een klein beetje vetvrij papier in een taartvorm en vet deze in. 

Giet 1/3 van het beslag in de taartvorm en bak deze 15min op 160gr zodat deze een dunne harde laag vormt in de taartvorm.  

Strooi hierna de helft van de blauwe bessen eroverheen, giet het resterende beslag over de koek en bak deze wederom 15min op 160gr. 

Strooi de laatste blauwe bessen over de pannenkoek en bak de Oudbergenpannenkoek af, 30min op 160gr of met de kerntemperatuurmeter in het beslag ingesteld op 98 graden. 

Het voordeel van de kerntemperatuurmeter is dat je Cake of Brood altijd perfect uit de Airfryer komt en onmogelijk te droog kan zijn. 

Serveer de pannenkoek met poedersuiker.  


Benieuwd naar hoe we het recept in praktijk omzetten?👇👨‍🍳







Comments


bottom of page